06/05/2024

FK Olimpik iz Sarajeva zvanično je potvrdio angažman nogometaša Eldara Hasanovića u svoje redove, a redove sarajevskog premijerligaša pojačao je iz rediva indonezijskog kluba Persita Tangerang.

“Naš klub i Eldar Hasanović postigli su dogovor o saradnji te će 31-godišnji veznjak nositi dres Olimpika u narednom periodu.” – navodi se iz FK Olimpik.

“Već nekoliko puta sam bio blizu dolaska u Olimpik, ali evo izgleda da je bilo suđeno da tek sada dođem. Poznajem dosta igrača, sa nekim sam igrao, protiv nekih sam igrao. Ljude iz uprave kluba poznajem i to je svakako bio jedan od razloga koji je prevagnuo da se odlučim na dolazak.” –rekao je Hasanović nakon potpisa ugovora i dodao:

“Dobro smo se spremili za duele koji nam slijede u proljetnoj polusezoni. Situacija jeste teška, ali ne i bezizlazna. Pratio sam Premijer ligu BiH i mislim da Olimpik ima kvalitet da izbori opstanak u društvu najboljih. Pokazalo se i generalci protiv Zrinjskog da imamo mnogo šta za reći do kraja sezone. Svi zajedno, uprava, stručni štab i igrači moramo dati svoj maksimum i siguran sam da ćemo u konačnici ostvariti cilj.” – rekao je Hasanović.

Pored pomenutog kluba iz Indonezije, Hasanović je tokom karijere igrao u BiH za Željezničar iz Sarajeva, Velež iz Mostara, Čelik iz Zenice, Slobodu iz Tuzle, potom u Slovačkoj za Žilinu, zatim u Izraelu za Ihud Bnei Sakhnin i Maccabi Shaaraim, te u Kini za Dalian Transcedence.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *