06/05/2024

Nekadašnji golman hrvatskih klubova Splita, Zadra i Solina, Josip Bender, novo je pojačanje premijerligaša Željezničara iz Sarajeva, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Izdanak Hajdukove omladinske škole potpisao je jednoipogodišnji ugovor s našim Klubom uz opciju produženja na još jednu godinu.

Josip Bender je rođen 1. marta 1995. godine u Dubrovniku. Prošao je omladinske selekcije splitskog Hajduka, a u seniorskom fudbalu branio je boje Splita, Zadra i Solina. S ekipom Željezničara boravi od 22. januara.” – navodi se iz FK Željezničar.

“Željino ime samo za sebe govori dovoljno, veliki klub na našim prostorima pogotovo u BiH i o povijesti Kluba i ne treba pričati previše.

Čast i privilegija je biti dio takvog kluba. Već mjesec dana sam tu, svi momci su super, adaptacija neka nije ni trebala i hvala im na tome. Od ranije sam poznavao Lendrića, Blaževića, Ikića i Juričića i vrlo lako sam se uklopio.

Navijači i stručni štab od mene mogu očekivati da ću davati maksimum na svakom treningu, na terenu i van njega, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Želju.” – kazao je Bender nakon potpisa ugovora sa FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *