04/05/2024

Nogometaši sarajevskog Olimpika će na otvaranju proljetne polusezone u Premijer ligi BiH ići na gostovanje ekipi Borca u Banju Luku.

Prvotimci Olimpika su tokom zimske pauze dodatno ojačali svoj kadar, a nakon dobro obavljenih priprema nadaju se da mogu do pozitivnog rezultata na ovom teškom gostovanju.

Adnan Osmanović, kapiten Olimpika, smatra da će njegov tim u proljetnoj polusezoni biti jači nego jesenas.

“Pripreme su bile zahtjevne, ali sam siguran da u potpunosti spremni dočekujemo start prvenstva. Pojačali smo se na pauzi, stiglo je nekoliko odličnih igrača i sigurno je da smo kadri da napravimo dobar rezultat i pomak na tabeli te ostvarimo klupski cilj. Siguran sam da ćemo u tome i uspjeti.” – kazao je Osmanović, pa dodao:

“Borac ima visoke ambicije ove sezone i bori se za sami vrh tabele. Znamo sve o njima, analizirali smo ih i stručni štab nam je ukazao na sve njihove prednosti i nedostatke. Vidimo da imaju problema sa realizacijom i nadamo se da ćemo i mi uspjeti zaustaviti njihov napad. Mi smo pokazali u generalci protiv Zrinjskog da možemo da se nosimo sa najboljima, a to ćemo pokazati i u ovom duelu. Željni smo utakmica, imamo silan motiv i pokušat ćemo to materijalizovati bodovima iz Banje Luke.” – rekao je Osmanović u najavi utakmice.

Susret na Gradskom stadionu u Banjaluci na rasporedu je u subotu od 17 sati, a utakmica će biti emitovana u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *