19/05/2024

Odigran je posljednji susret dvadesetog kola Premijer lige BiH, susret u Sarajevu između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva.

Željezničar Sarajevo – Sarajevo 0:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras je u okviru dvadesetog kola Premijer lige BiH odigran gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Prvo poluvrijeme ovog meča počelo je pogotkom Željezničara, međutim, isti je poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Kosorić, a igrala se 7. minuta.

Poslije toga domaći su duž prvog dijela meča bili neško bolji tim na terenu, stvorili su i nekoliko prilika, međutim, izostalo je ono najvažnije, odnosno, golovi, i na odmor se otišlo pri početnom rezultatu, dakle bez pogodaka.

Nastavak meča ponudio je nešto bolju igru Sarajeva, ali i opasne kontra napade Željezničara, međutim, slično kao i u prvom poluvremenu, ponovo izuzev nekoliko prilika, nije bilo pogodaka, i na kraju je rezultat od 0:0 bio i konačni ishod ovog duela.

Ovom podjelom bodova zadovoljnije može biti Sarajevo koje je zadržalo prvu poziciju na tabeli i prednost od devet bodova u odnosu na drugoplasirani Željeznčar.

Tabela nakon dvadeset odigranih kola Premijer lige BiH:

Poslije meča održana je konferencija za štampu, uz obraćanje trenera Željezničara, Bakira Šerbe, i šefa stručnog štaba Sarajeva, Vinka Marinovića.

“Željeli smo osvojiti tri boda, ali Željezničar je malo bolje otvorio utakmicu i osvajao je te druge lopte. U nastavku smo to korigovali i kroz posjed smo željeli krenuti ofanzivnije. Nismo uspjeli postići gol, ali želja nam je bila da dođemo do pobjede. Kada pogledamo šta se dešavalo na terenu, rezultat je realan i čestitam svojim igračima. Imali smo posjed i falio nam je završni pas. Igrači su svježi jer je prvo kolo i bili smo zadovoljni onim što su nogometaši na terenu prikazali. U prvom kolu uvijek je teško doći do kvalitetne igre. Ekipe su tek izašle iz priprema i treba vremena da se sve složi. Da je neko postigao gol, utakmica bi sigurno bila kvalitetnija i to je jedan od razloga slabijeg meča.” – istakao je šef stručnog štaba Sarajeva, Vinko Marinović.

“Slažem se sa kolegom, tvrda utakmica, očekivano zbog uloga. Prvo poluvrijeme smo mi imali konkretnije prilike, nismo ih iskoristili, Sarajevo se opredijelilo za posjed, uspjeli su da nas umore i umrtve, mi smo u drugom bili slabiji, imali smo pored toga jednu priliku. Rezultat je sasvim realan.

Spornu situaciju ne mogu komentarisati jer nisam vidio. Što se tiče uloga, igrate protiv šampiona, protiv najbolje ekipe u BiH, koliko god da su nama trebala tri boda, nismo mogli izaći na teren i srljati. Čekali smo šansu, nismo uspjeli zabiti, a iz posjeda koje je Sarajevo imalo izmorili smo se, istrčali se za loptom. Na kraju smo imali šansu iz prekida, a to nam je bila jedina prilika da ugrozimo ekipu Sarajeva.

Zašto je utakmica otišla u ovom smjeru? Kako je utakmica odmicala teško je bilo očekivati nešto, Sarajevu je odgovarao ovaj rezultat, nama nije. Dobro su se postavili, odradili ovu utakmicu korektno, 39 je bodova u igri, 13 kola, ima se puno igrati, dok god postoji šansa, mi ćemo se boriti i za titulu. Iza nas protivnici se primiču, treba voditi računa i o njima, nadam se da ćemo zadržati barem drugu poziciju.” – izjavio je nakon meča Trener Željezničara, Bakir Šerbo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *