24/04/2024

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Bukureštu, u okviru susreta trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji, selekciju Rumunije.

Rumunija – BiH 2:3

U Bukurreštu je večeras susret trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija Rumunije i BiH.

Izabranici selektora Ive Kreze su već od samog početka meča pokazali da su kvalitetniji tim od svojih rivala, te su već u 8. minuti stigli do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Radmilović, a isti igrač je u 16. minuti povisio vodstvo reprezentacije BiH na 2:0, i već tada je bilo jasno, naročito zbog bolje igre i kontrole utakmice, da bi selekcija BiH mogla ostvariti i konačan trijumf, naročito kada je ovim rezultatom okončano prvo poluvrijeme.

U nastavku meča Rumunija je u 25. minuti pogotkom Paula Fereirre smanjila vodstvo selekcije BiH na 2:1, a potom u 35. minuti pogotkom Mateia poravnala na 2:2, i vratila stvari na početak.

Ipak, minut i pol prije kraja meča Arnautović svojim pogotkom selekciji BiH donosi novo vodstvo, ovoga puta rezultatom 3:2, a taj pogodak ispostavio se i kao posljednji na meču, te je reprezentacija BiH došla do veoma važne pobjede.

Reprezentacija BiH u futsalu tako je na najbolji mogući način nastavila ove kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će se 2022. godine održati u Holandiji, te se sada nalazi nadomak historijskog uspjeha, i svog prvog plasmana na smotru najboljih evropskih futsal reprezentacija.

Tabela nakon trećeg kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *