19/05/2024

Odigran je prvi susret dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH, susret u Vrapčićima između Veleža iz Mostara i Borca iz Banjaluke.

Velež Mostar – Borac Banjaluka 2:0

Na stadionu “Rođeni” u Vrapčićima danas su se u okviru dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH sastali timovi Veleža iz Mostara i Borca iz Banjaluke.

Prvo poluvrijeme ovog meča dugo je proticalo bez pogodaka, uz nešto bolju igru domaćih, međutim, u finišu istog, u 45. minuti Anđušić je svojim pogotkom dovodi Mostarce do prednosti od 1:0, za ujedno i rezultat prvog dijela igre.

U nastavku meča, tačnije na samom otvaranju drugom poluvremena, Velež u 50. minuti pogotkom Cvijanovića dolazi do prednosti od 2:0, te već tada Mostarci ovaj meč usmjeravaju prema novom trijumfu, i novim prvenstvenim bodovima.

Poslije drugog pogotka domaćeg tima ritam igre generalno je opao, igrači Veleža zadovoljni vodstvom, a igrači Borca poprilično indisponirani i nemoćni da naprave nešto više u ofanzivnom segmentu, a uslijed takve situacije na terenu, naposlijetku se meč okončao rezultatom 2:0, te su Mostarci došli do veoma važnog trijumfa.

Velež se ovim trijumfom probio na diobu druge pozicije prvenstvene tabele sa istim brojem bodova kao što imaju i sarajevski Željezničar i Široki Brijeg, dok je Borac nakon današnjeg poraza trenutno petoplasirani tim aktuelnog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i prvog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *