07/05/2024

Odigrana su četiri susreta osamanaestog kola Prve lige FBiH, a naročito značajni bili su susreti u Bihaću i u Goraždu.

Jedinstvo Bihać – Bratstvo Gračanica 0:0

Na stadionu pod “Borićima” u Bihaću danas su se u okviru osamnaestog kola Prve lige FBiH sastali timovi Jedinstva i Bratstva iz Gračanice.

Nakon prvog poluvremena mreže oba golmana su mirovale, a u nastavku susreta ponovo bez pogodaka, te je početni rezultat na kraju bio i onaj konačni.

Ovom podjelom bodova Jedinstvo je sada na trinaestoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Bratstvo trenutno na sedmoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Goražde – TOŠK Tešanj 2:1

U Goraždu su se danas u okviru susreta osamnaestog kola Prver lige FBiH sastali su se timovi Goražda i TOŠK-a iz Tešnja.

Nakon prvog poluvremena ovog susreta rezultat je bio 1:1 , i to tako što su domaći pogotkom Blagojevića poveli sa 1:0, a gosti preko Škrijelja porvnali rezultat na 1:1, da bi u nastavku susreta Goražde novim pogotkom Blagojevića došlo do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, a potom je TOŠK ostao i sa igračem manje, s obzirom da je crveni kartom dobio Šehić, da bi naposlijetku rezultat od 2:1 bio i konačan epilog ovog duela.

Goražde je ovom pobjedom sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je TOŠK trenutno na drugoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Rezultati današnjeg programa osamnaestog kola Prve lige FBIH:

Tabela nakon nepotpunih osamnaest odigranih kola u okviru Prve lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *