14/05/2024

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu selekciju Francuske, u okviru trećeg kola grupe “D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Bosna i Hercegovina – Francuska 0:1

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru selekciju Francuske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Obje selekcije krenule su napadački u meč i već u uvodnim minutama oba tima su imala i svoje prve prilike, međutim, bez promijene rezultata.

U nastavku prvog poluvremena gosti su imali više loptu u posjedu, međutim, niti nijedan tim u tom periodu nije stvorio neku ozbiljniju priliku koja bi donijela rezultatske promijene, i na odmor se otišlo pri neriješenom rezultau, onom početnom bez pogodaka.

U nastavku susreta, tačnije, u 60. minuti Francuska je došla do prednosti rezultatom 1:0, strijelac je bio Griezmann.

Poslije vodećeg gola Francuza, reprezentacija BiH je nastojala doći do poravnanja, uglavnom preko prekida, kornera i slobodnih udaraca, dok su gosti čuvali stečenu prednost.

Na kraju su se u takvoj igri bolje snašli gosti, koji su očuvali vodstvo, te je rezultat od 1:0 poslije isteka devedeset minuta bio i konačni.

Francuska je nakon tri odigrana kola prvoplasirana u kvalifikacionoj grupi “D” sa sedam bodova, dok je reprezentacija BiH trenutno četvrtoplasirana sa jednim osvojenim bodom.

Tabela nakon tri odigrana kola grupe “D” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *