18/05/2024

Na Gradskom stadionu u Banjaluci Tuzli danas je odigran drugi polufinalni susret ovosezonskog Kupa BiH, sastali su se premijerligaš Borac iz Banjaluke i drugoligaš Klis iz Buturović Polja.

Borac Banjaluka – Klis Buturović Polje 4:1

Gradski stadion u Banjaluci danas je bio mjesto drugog prvog susreta polufinala ovosezonskog Kupa BiH sastali timovi Borca iz Banjaluke i Klisa iz Buturović Polja.

Banjelučani su od starta meča krenuli sa napadačkom igrom, a to im se već u 7. minuti i isplatilo, s obzirom da su došli do rezultatske prednosti od 1:0, strijelac za ujedno i shod prvog poluvremena bio je Moraitis.

U nastavku meča Klis u 59. minuti pogotkom Kudre iz slobodnog udarca poravnava rezultat na 1:1, što je dalo veliku nadu gostima da se sa ovog gostovanja mogu vratiti sa povoljnim rezultatom.

Međutim, neriješeno nije dugo stajalo na semaforu, s obzirom da je Borac, prvobitno pogotkom Mehanovića u 68. minuti došao do prednosti od 2:1, potom nakon autogola gostujućeg igrača Pirije u 79. minuti do 3:1, da bi konačan rezultat bio postavljen u 87. minuti susreta, ponovo su gosti sami sebi zatresli mrežu, u ovom slučaju nespretan je bio Mušinović.

Borac je ovim trijumfom “de facto” izborio plasman u finale Kupa BiH, odnosno, revanš meč u Mostaru između današnjih rivala trebao bi biti tek puka formalnost, dok se Klis, suprotno tome, već danas “de facto” oprostio od najmasovnijeg klupskog takmičenja u BiH za ovu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *