05/05/2024

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u okviru susreta šestog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji, u Zenici od selekcije Srbije.

BiH – Srbija 1:3

U Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici odigran je susret šestog kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine između reprezentacija BiH i Srbije, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom je posjetila ovo sportsko zdanje i popratila zanimljiv duel.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine poveli su u 12. minuti sa 1:0, strijelac je bio Sesar, međutim, Srbija je prvobitno već u narednom napadu izjednačila na 1:1, gol je postigao Rakić, da bi gosti potom postigli još dva pogotka, te došli do vodstva od 3:1, konkretno, Pršić u 14. i 15. minuti pogađa mrežu domaćeg golmana, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta više nije bilo golova, obje reprezentacije su dobile po jedan crveni karton, i meč se okončao rezultatom 3:1, dakle za Srbiju.

Reprezentacija BiH u futsalu tako je porazom završila ove kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje će se 2022. godine održati u Holandiji, ali odranije izborila plasman na smotru najboljih evropskih selekcija.

Konačna tabela grupe “4” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Holandiji:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *