18/05/2024

HNK Čapljina je saopštenjem za javnost obavijestila cjelokupnu javnost, svoje sportske prijatelje, navijače i simpatizere da, kako dosad stvari stoje, ekipa ipak putuje na gostovanje u Goražde, na meč dvadeset i trećeg kola Prve lige FBiH sa FK Goražde, bez osam članova prve postave.

“Naime, tijekom ovoga tjedna svakim danom rastao je broj igrača sa simptomima Covida-19 te smo odmah poduzeli sve da ih, sukladno epidemiološkim mjerama i naputcima, izoliramo i na vrijeme testiramo.

Za tri igrača stigli su pozitivni nalazi testova, koje smo proslijedili nadležnim tijelima; trojica imaju sve simptome Covida-19 (glavobolja, otežano disanje, gubitak čula mirisa).

Testirani su i čekaju se rezultati. Dva igrača bit će testirana ujutro, a svi ostali prvotimci i članovi stručnoga stožera – čim to bude moguće.

Naša zdravstvena služba, po ovom je pitanju, u neposrednom i kontinuiranom kontaktu s Domom zdravlja Čapljina.Također smo poduzeli mjere da zaštitimo i svoga sportskog rivala FK Goražde te smo im, sukladno tomu, danas poslali sve dokaze i medicinsku dokumentaciju.

Stoga ovom prigodom želimo zahvaliti FK Goraždu na fer i džentlmenskoj reakciji, budući da su nam, na našu zamolbu, odmah izašli u susret i dali svoju suglasnost za odgodu sutrašnje utakmice.

Međutim, do trenutka u kojemu objavljujemo ovo priopćenje (22.20 h), iz Saveza nismo dobili nikakav službeni odgovor na zajednički zahtjev nas i FK Goražde.

Naša ljudska i građanska dužnost je ovim putem obavijestiti širu zajednicu u kakvoj se situaciji nalazimo s obzirom na činjenicu da se radi o vrlo opasnoj zaraznoj bolesti i epidemiji.

Kakva god bila konačna odluka, pa ako i budemo morali odigrati utakmicu u ovakvu „desetkovanom“ stanju, obećavamo uložiti maksimum kako bismo obradovali naše navijače i naš grad.

Ujedno želimo naglasiti cjelokupnoj sportskoj i inoj javnosti da nam nikako nije u interesu odgoda jer poslije epske pobjede protiv NK Simm Bau, naša je ekipa u psihološkom i rezultatskom zaletu, pa nam nikakvo „montiranje“ odgode s naše strane ne bi išlo u prilog.Hvala na podršci.” – navodi se iz HNK Čapljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *