19/05/2024

Iz HNK Čapljina su obavijestili javnost da je na klupsku adresu stigao dopis iz NS FBiH nakon objave da se u timu pojavilo nekoliko slučajeva COVID-19, te da su u saglasnosti sa FK Goražde planirali odgoditi meč dva tima u okviru dvadeset i drugog kola Prve lige FBiH, a odgovor Čapljincima od strane NS FBiH prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,
Komisija za takmičenje NS Federacije BiH razmatrala je dopis HNK Capljina broj 05-05/21 od 16.04.2021. godine a vezano za odgodu utakmice XXII kola m:tel Prve lige Federacije BiH: FK Gorazde – HNK Čapljina zbog pojave zaraženih igrača HNK Čapljina virusom COVID-19.

Imajući u vidu da je odlukom Izvršnog odbora NS Federacije BiH o Planu mjera i procedura COVID-19 propisano da svi klubovi moraju imati dovoljan broj registrovanih igrača, kako bi mogli imati dovoljno zamjena u slučaju pojave zarađenih igraca, te da u slučaju pojave zaraženih igraca u ekipi, ti igrači idu u samoizolaciju u skladu sa epidemioloskim preporukama, ali se utakmice ne odgađaju, Komisija za takmicenje NS FBiH je donijela odluku da se utakmica 22. kola m:tel Prve lige FBiH: FK Gorazde – HNK Čapljina igra prema ranije utvrđenom rasporedu i kaledndaru takmičenja m:tel Prve lige FBiH, u subotu 17.04.2021. godine sa početkom u 16:30 sati.

Imajući u vidu prethodno navedeno upozorava se klub domačin, Fudbalski klub Gorazde, da utakmicu organizira u potpunosti u skladu Planom mjera i procedura COVID-19 kojim je propisano obavezno mjerenje temperature svih aktera utakmice, osiguranje svih sanitarno-epidemioloških uslova (dezinfekcija, rukavice, maska) kao i držanje socijalne distance.
S poštovanjem!” – navodi se u dopisu NS FBiH.

“Naša momčad je već na putu za Goražde nadomjestili smo oboljele s juniorima koji imaju ugovore s klubom. Nama se boriti za svoj klub.” – navodi se iz HNK Čapljina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *