30/04/2024

Odigran je i treći susret današnjeg programa dvadeset i šestog kola Premijer lige BiH, susret u Širokom Brijegu između Širokog Brijega i Veleža iz Mostara.

Široki Brijeg – Velež Mostar 0:2

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu večeras su se u okviru dvadeset i šestog kola Premijer lige BiH sastali timovi Širokokg Brijega i Veleža iz Mostara.

Susret je idealno počeo za Mostarce, koji već u 2. minuti dolaze do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Anđušić, a taj rezultat bio je i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta ekipa iz Mostara prvobitno u 77. minuti promašuje jedanaesterac, tačnije, udarac Brandaa brani golman domaćih, dabi Velež u 94. minuti ipak postigao i drugi pogodak, te došao do prednosti od 2:0, strijelac za, ispostaviće se kasnije, i konačni ishod bio je Zvonić iz jedanaesterca.

Velež je ovom pobjedom ostao na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, ali i sa realnim izgledima da po završetku prvenstva osvoji naslov prvaka BiH, dok je Široki Brijeg nakon današnjeg poraza ostao na petoj poziciji tabele ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon dvadeset i šest odigranih kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *