19/05/2024

Odigran je prvi susret grupe “2” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, između selekcija BiH i Njemačke.

BiH – Njemačka 24:26

U dvorani “KSC Bugojno” odigran je prvi susret petog kola kvalifikacioni grupe “2” za odlazak na Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, sastale su se reprezentacije BiH i Njemačke, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo zdanje i medijski popratila zanimljiv duel.

Početak utakmice, odnosno, prvih petnaest minuta donosi nešto bolju igru selekcije Njemačke, koja konstantno ima minimalnu rezultatsku prednost od jedan do tri gola razlike.

Ipak, drugi dio prvog poluvremena protiče u boljoj igri selekcije BiH, koja prvobitno sustiže prednost gostiju, a potom u jednom trenutku i preokreće rezultat u svoju korist, da bi naposlijetku po isteku 30 minuta ishod bio 15:15, i selekcije su na odmor između dva poluvremena otišle pri neriješenom rezultatu.

Drugo poluvrijeme dijametralno suprotno prvom, tačnije, prvi dio nastavka susreta pripada selekciji BiH, koja uglavnom ima minimalno vodstvo od jednog gola.

Međutim, posljednjih petnaest minuta došlo je do preokreta stanja na terenu, kada Njemačka ponovo dolazi do vodstva, vodstva koje su do kraja meča gosti i očuvali, te je rezultat od 26:24 za Njemačku ujedno bio i konačan epilog ovog duela.

Reprezentacija Njemačke je ovim trijumfom dodatno učvrstila prvu poziciju u grupi, te potvrdila ranije osiguran plasman na prvenstvo Evrope, dok je selekcija BiH unatoč porazu ostala itekako konkurentna da se po završetku kvalifikacija ipak plasira na smotru najboljih Evropskih reprezentacija.

Tabela kvalifikacioni grupe “2” za Evropsko prvenstvo 2022. godine nakon nepotpunog petog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *