05/05/2024

Odigran je i posljednji susret današnjeg programa dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, susret između Širokog Brijega i Zrinjskog iz Mostara.

Široki Brijeg – Zrinjski Mostar 1:0

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu odigran je susret dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, sastali su se Široki Brijeg i Zrinjski iz Mostara.

Prvol poluvrijeme ovog susreta proteklo je bez pogodaka, a u nastavku susreta Široki Brijeg je krenuo vrlo ofanzivno, i shodno tome, domaći ubrzo i dolaze do pogotka i vodstva rezultatom 1:0, strijelac je u 57. minuti bio Stanić.

Do kraja susreta Zrinjski je nastojao doći do poravnanja rezultata, i generalno bio bolji tim na terenu, međutim, rezultat se više nije mijenjao, te je 1:0 za domaće na kraju bio i konačan epilog meča, uz podatak da su Širokobriježani duel okončali sa igračem manje u polju, s obzirom da je crveni karton u 95. minuti dobio Grgić.

Široki Brijeg je sa ovim trijumfom ostao na petoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Zrinjski nakon večerašnjeg poraza ostao na četvrtoj poziciji prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *