02/05/2024

U vikendu za nama su odigrani susreti dvadeset i četvrtog kola u trećem rangu nogometa u BiH, Drugoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojima su na sedam od osam mečeva slavili domaći timovi, jedan duel je završen neriješeno, dok se gosti nisu radovali niti na jednom meču.

Strijelci su u ovom kolu bili raspoloženi, postigavši ukupno 23 pogotka na svim mečevima, od toga sedam pogodaka na meču u Srebreniku, u domaćoj pobjedi Gradine nad Bosne iz Mionice.

Gradina Srebrenik – Bosna Mionica 5:1

Jedan od derbi susreta u okviru ovog kola odigrali su u Srebreniku timovi Gradine i i Bosne iz Mionice, a susret se završio pobjedom Gradinem rezultatom 5:1, te je shodno tome tim iz Srebrenika ostao na liderskoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Bosna nakon ovog poraza sada na trećoj poziciji prvenstva.

Orahovica 74 – Radnički Lukavac 1:0

Zanimljiv susret u okviru ovog kola odigrali su u Orahovici timovi Orahovice 74 i Radničkog iz Lukavca, a susret se završio pobjedom tima iz Orahovicea rezultatom 1:0, te je uslijed toga Orahovica 74 sada jedanaestoplasirani tim prvenstvene tabele, dok je Radnički nakon poraza sada osmoplasirani tim prvenstvene tabele.

https://www.facebook.com/nkorahovica74/posts/212779917320972

Seona – Prokosovići 3:0

Foto: Facebook/ FK Seona

Interesantan susret u okviru ovog kola bio je i onaj odigran u Hasan Polju, gdje su se sastali timovi Seone i Prokosovića, a susret se završio pobjedom tima Seone rezultatom 3:0, te je zahvaljujući tome Seona sada na četvrtoj poziciji prvenstvene tabele, dok su Prokosovići nakon ovog poraza sada dvanaestoplasirani tim prvenstva.

Svi rezultati dvadeset i četvrtog kola Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Tabela nakon dvadeset i četvrtog kola u okviru Druge lige FBiH – grupa Sjever:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *