15/05/2024

Odigrani su prvi susreti današnjeg programa dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, susreti u Tuzli i u Doboju kod Kaknja.

Sloboda Tuzla – Olimpik Sarajevo 2:0

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru dvadeset i devetog kola sastali timovi Slobode i Olimpika iz Sarajeva.

Susret je počeo otvorenom igrom oba tima, a u takvom pristupu bolje se snalazi Sloboda, koja u 12. minuti dolazi do vodstva od 1:0, strijelac je bio Jusić, a što je ujedno bio i rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta Olimpik je nastojao doći do poravnanja, dok je Sloboda čuvala stečenu prednost i čekala svoju priliku iz kontra napada, a upravo je kontra napad domaćih bio ključni detalj na ovom susretu, odnosno, Sloboda u 93. minuti postiže i drugi pogodak, te dolazi do prednosti od 2:0, strijelac za krajni epilog ovog susreta bio je Mišković.

Ovom pobjedom Sloboda je ostala na osmom mjestu prvenstva, dok je Olimpik nakon poraza ostalo desetoplasirani tim prvenstvene tabele.

Mladost Doboj-Kakanj – Radnik Bijeljina 0:0

Stadion “MGM Farm Arena” u Doboju kod Kaknja danas je bio mjesto susreta dvadeset i devetog kola Premijer lige BiH, sastali su se timovi Mladosti i Radnika iz Bijeljine.

Nakon prvog poluvremena ovog susreta nije bilo pogodaka, međutim, ni nastavak meča nije ponudio ništa po tom pitanju, i susret se okončao onako kako je i počeo, neriješeno i bez pogodaka.

Ovom podjelom bodova Mladost je ostala na devetom mjestu na prvenstvenoj tabeli, dok je Radnik ostao jedanaestoplasirani tim prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *