21/05/2024

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donijela je odluku o kazni za Fudbalski klub Sarajevo i Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja.

“FK Sarajevo izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. tačke B) Disciplinskog pravilnika NSBiH, a u vezi sa članom 4 stavom 1 tačkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije, jer su na zvaničnoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17. aprila 2021. godine između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službena lica NSBiH u obavljanju svojih dužnosti. Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz tačke 1 ove Odluke uplatiti na račun NSBiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke” – stoji na zvaničnoj stranici NS/FS BiH.

Istovremeno, kaznu od 1.000 KM je dobio i predsjednik FK Mladost Doboj-Kakanj Mensur Mušija, za kojeg su iz Saveza obrazložili kako je davao neistinite izjave i neargumentovano saopštenje nakon utakmice sa Željezničarom u Sarajevu.

Kažnjen je i defanzivac Mladosti Rijad Sadiku sa 500 KM, a iz NS/FS BiH su saopštili kako imenovani nakon završetka utakmice protiv sarajevskog Željezničara dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *