15/05/2024

Možda će ovaj naš tekst biti satiričnog karaktera, a možda i neće, možda je plod mašte, možda surove realnosti, vidjećemo u narednim mjesecima!

Uglavnom, da krenemo sa činjenicom da je Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja izbačen iz Premijer lige BiH, iako je ovaj klub na terenu izborio opstanak u ligi.

Tako će umjesto Mladosti, u Premijer ligi BiH naredne sezone igrati tim koji je na terenu ispao iz prvenstva, odnosno, Radnik iz Bijeljine, a predsjednik kluba iz Doboja kod Kaknja objasnio je za medije u BiH da im je rečeno da će biti kažnjeni i izbačeni iz prvenstva, ne navodeći detalje o tome ko im je tako zaprijetio.

Elem, ako se po jutru dan poznaje, naredne sezone biće vrlo zanimljivo u Premijer ligi BiH, barem u borbi za pozicije u Ligi konferencija, a banjalučki Borac će po svemu sudeći odbraniti naslov prvaka BiH iz, sada već završene, ove sezone.

Naime, Banjalučani će vrlo izvijesno pobjediti komšije iz Krupe i ekipu Rudara Prijedora po tri puta, u najmanju ruku jer su kvalitetniji tim, potom Radnika iz Bijeljine će također vrlo izvijesno savladati tri puta, vrlo vjerojatno iz istog razloga, a u međuvremenu će od šesnaest mečeva kući pobijediti na barem deset njih, dok će ostalih šest na svom terenu minimalno remizirati, i naposlijetku, zahvaljujući tom velikom broju bodova, između 70 i 80 bodova prema našim predviđanjima, postati novi-stari prvak BiH, dakle za sezonu 2021/22!

Što se borbe za opstanak tiče, novi premijerligaši Posušje i Rudar Prijedor, ili eventualno Krupa, gotovo sigurno ispadaju iz lige, odnosno, dva od ta tri, i to vjerovatno zato što su po kvaliteti najslabiji u prvenstvu, ali i ako je vjerovati predsjedniku Mladosti u gore navedenoj izjavi, moguće da neki od njih jednostavno budu kažnjeni za neki neposluh koji će se dogoditi tokom duge predstojeće sezone.

Preostali klubovi će se poredati onako kako se već dogodi, kako već bude moralo i trebalo, a ovom prilikom čestitamo banjalučkom Borcu na vjerovatno unaprijed osvojenom naslovu prvaka BiH za sezonu 2021/22, jednostavno su nepobjediv tim za trenutne bosanskoherceghovačke prilike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *