20/05/2024

Proteklih nekoliko dana, u ime KS BiH, Jasmin Ligata, glasnogovornik predsjednika KS BiH Mirze Teletovića, intezivno je radio na organizaciji dočeka ženske kočarkaske selekcije BiH, koja je prethodnim danima napravila zapažene rezultate na Evropskom prvenstvu, te došla do četvrtfinala takmičenja i borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, organizacija dočeka nije se naposlijetku mogla realizirati, a razlog je pandemija COVID-19, koja u BiH još uvijek traje, te se tim povodom oglasio Jasmin Ligata, i detaljno objasnio situaciju:

“Docek je bio planiran u u Sarajevu, na trgu ispred SCC-a, uz skroman muzicki program u kojem bi se pojavili Hari Mata Hari, Amel Curic i Ammara Mistric, kojima se ovim putem zahvaljujem, jer nisu zeljeli honorar za ovaj dogadjaj, vec su zeljeli biti uz nase sjajne djevojke!

Kazem, planiran, jer je plan bio i blizu realizacije, ali zapelo je kod Kriznog staba Ministarstva zdravstva KS-a, koje nije zeljelo/moglo dati preporuku za odrzavanje doceka, pa samim tim MUP KS, nije zelio preuzeti obezbjedjivanje doceka, najavivsi da bi se, u slucaju krsenja mjera, kogle podnijeti prijave protiv organizatora. Do tada su, zajedno sa Ministarstvom saobracaja, zdravstva, kulture i sporta, zaista zeljeli raditi na doceku, ali jedan izostanak saglasnosti je presudio i cijeli dogadjaj je morao biti otkazan.

Hvala Telemachu, SCC-u, Gradskoj upravi, Opcini Centar, MUP-u KS-a, Securitasu, Emiru Cocalicu, Saudu Tankovicu, Mirzetu Zalihicu, zatim ministrima Goranu Cerkezu, a posebno Samiru Avdicu, te ljudima KS BiH, na fleksibilnosti, ali pandemija jos traje i nije dozvoljeno okupljanje vece od 300 ljudi na otvorenom, a svjesni smo da bi nase djevojke mozda docekalo i nekoliko hiljada ljudi! Ne zeleci ulaziti u rizik, zbog pandemije, krizni stab nije zelio dati preporuku i nazalost, doceka nece biti!

I same djevojke, na kraju price, zele skroman docek, jer su umorne i dugo odvojene od svojih porodica, a uz sve to i emicionalno su istrosene!

Ovaj put, dakle, uz svu dobru volju, zbog epidemioloskih (ne)uslova, nece biti organizovanog doceka, a kolege novinari ce biti obavjesteni o protokolu, koji je predvidjen za pres-konferenciju.

Nase sjajne djevojke dolaze u nedjelju, a sutra igraju utakmicu protiv Svedske, koja mora biti u fokusu, jer znaci i odlazak na kvalifikacioni turnir za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Sretno vam i siguran sam da cete imati najljepsi moguci docek, tamo gdje je i najbitnije da ga imate – u porodicnom
okruzenju, kod svojih najmilijih, koji su vas mnogo pozeljeli!” – navodi se u saopštenju Jasmina Ligate, a u ime KS BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *