20/05/2024

U sarajevskoj “Vijećnici” danas je održan svečani prijem i doček, te konferencija za medije ženske košarakaške reprezentacije BiH, a povodom ostvarenog plasmana na petu poziciju na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Delegaciju ženske košarkaške reprezentacije BiH ugostila je gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, koja se uvodnim govorom zahvalila reprezentativka za sve ono što su u prethodnim danima učinile za BiH.

Na konferenciji za medije prisutnim novinarima su se obratili selektor reprezentacije, Goran Lojo, kapiten tima Milica Deura, tim-menadžer Razija Mujanović, generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, kao i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Pored ostalog obraćanja, na upit novinara portala sportskevijesti.com o tome da se, unatoč činjenici nedovoljnog budžeta, objasni recept za uspjeh, te da se pošalje poruka i ostalim sportskim kolektivima u BiH kako bi trebalo raditi sa ciljem postizanja velikih rezultata, selektor Goran Koji podvukao je kako su svi oni uključeni u ovaj rezultat jedni drugima vjerovali, te da ih je takvo zajedništvo i dovelo do uspjeha, dok nije želio govoriti o tome kako bi trebali raditi drugi sportski kolektivi u BiH.

Kako je protekao kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i selektora ženske košarkaške reprezentacije BiH, poslušajte i pogledajte u video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *