05/05/2024

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo saopštili su kako biznismen iz Vijetnama, Nguyen Nam, obustavlja ulaganja u klub, a direktorica sarajevskog premijerligaša, Sabrina Buljubašić, razgovarala je sa biznismenom iz Malezije, Vincentom Tanom, i potencijalno najavila nove investicije u višestrukog prvaka BiH.

Povodom opšte novonastale sutuacije, novinar portala sportskevijesti.com razgovarao je sa direktoricom FK Sarajevo o detaljima vezanim za mogućnost da biznismen Vincent Tan postane novi vlasnik upravljačkih prava kluba.

Direktorica Buljubašić ekskluzivno za portal sportskevijesti.com istakla je kako nije tajna da je, prije svega uslijed globalnih problema, u klubu zavladala teška ekonomska situacija, kako su uposlenicima i igračima zbog svega toga mjesecima unazad kasnila primanja, te je to bio i razlog zbog kojeg se stupilo u kontakt sa Vincentom Tanom vezano za moguća ulaganja u FK Sarajevo.

Prema riječima direktorice Buljubašić, ovaj biznismen odluku o mogućim ulaganjima u FK Sarajevo će donijeti u ponedjeljak ili utorak naredne sedmice, kada će sve biti mnogo jasnije, uz podatak da Vincent Tan uveliko poznaje prilike vezane za trenutna dešavanja u i oko kluba.

Kako je protekao kompletan razgovor između novinara portala sportskevijesti.com i direktorice FK Sarajevo, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *