18/05/2024

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali timovi Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara.

Sarajevo – Zrinjski Mostar 0:2

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras je odigran meč trećeg kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zrinjskog iz Mostara, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Susret nije mogao početi bolje po goste, koji već u 15. minuti imaju priliku da povedu iz jedanaesterca, međutim, promašio je Bilbija, da bi Tičinović u minuti svojim pogotkom Mostarce doveo do prednosti od 1:0, a deset minuta kasnije Bilbija pogotkom povećava prednost Zrinjskog na 2:0, a upravo taj rezultat kasnije se pokazao i kao ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta ponovo bolja igra ekipe iz Mostara, međutim, rezultat se ipak više nije mijenjao, i 2:0 za Zrinjski naposlijetku je bio i konačan epilog ovog duela, uz podatak da je Sarajevo u 80. minuti ostalo i sa igračem manje, odnosno, crveni karton dobio je Dupovac.

Zrinjski je ovim trijumfom došao do četiri boda na svom kontu u dosadašnjem dijelu prvenstva, dok je Sarajevo ostalo na tri osvojena boda nakon, dakle, tri odigrana meča.

Tabela nakon nepotpunog trećeg kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *