18/05/2024

Fudbalski klub Velež iz Mostara će u trećem pretkolu Konferencijske lige igrati dvomeč sa švedskim Elfsborgom, te ukoliko Mostarci prođu dalje, igraće finalno doigravanje za plasman u grupnu fazu takmičenja.

UEFA je skratila spisak rivala Mostaraca u potencijalnom doigravanju, i tom linijom Velež može ići na pobjednike duela između finskog KuPS-a i kazahstanske Astane, irskog Bohemiana iz Dablina i grčkog PAOK-a iz Thessallonikia, švicarskog Luzerna i nizozemskog Feyenoorda iz Rotterdama, te latvijskog RFS-a i belgijskog Gent-a, i žrijeb je na programu 2. avgusta u 14 sati.

Gledajući potencijalne protivnike, može se s pravom reći da je Velež imao povoljan žrijeb, s obzirom da je većina ovih timova prema kvaliteti ista ili slabija od mostarskog tima, dok su neki od njih tek neznatno boljeg kvaliteta od Mostaraca, sve to naročito zbog činjenice da je ekipa Veleža iz ovog takmičenja već eliminisala tim koji je kvalitetniji od svih gore navedenih mogućih budućih rivala, dakle, grčki AEK iz Atine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *