18/05/2024

Pored ostalih mečeva osamnaestog kola Premijer lige BiH, odigran je i meč između Širokog Brijega i Sarajeva.

Rezultat susreta bio je 2:1 u korist Širikobriježana, a Sarajevo je duel završilo i sa igračem manje, s obzirom da je u 57. minuti crveni karton dobio Darko Bodul.

Nakon meča o crvenom kartonu oglasio se upravo isključeni Bodul, te se izvinuo svojim igračima i navijačima zbog toga, ali u obrazložio pomenuti situaciju.

“Ovom prilikom želio bih da se oglasim povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Prvo bih čestitao svojim saigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno.

Momci, kapa do poda. Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe te se izvinjavam saigračima, stručnom štabu i svim našim vjernim navijačima.

Sada bih se osvrnuo i na događaj koji je prethodio mome isključenju. Naime, tokom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svakog nivoa. Nakon starta sa leđa koji bi se svugdje okarakterisao kao faul za žuti karton, dosuđen je samo faul.

Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli prema meni i pritom uputili psovke, psovali su mi majku, što nisam mogao da savladam u sebi i reagovao sam kako sam reagovao.

Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo nešto jače od mene.” – objasnio je Darko Bodul.

U nastavku možete pročitati kako se nakon meča na drušvenim mrežama oglasio Darko Bodul:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *