17/05/2024

Današnjim finalnim susretom između Španije i Švedske, okončano je Evropsko prvenstvo u rukometu, koje se ovog mjeseca održavala u Mađarskoj i Slovačkoj.

Finalni meč između Španije i Švedske okončao se rezultatom 27:26 za Švedsku, koja je tako postala novi prvak Evrope, ponovo nakon dvadeset godina čekanja na ovaj trofej.

Švedska je ovom pobjedom došla do svog petog naslova prvaka Evrope, što je ujedno rekord, odnosno, najveći broj naslova prvaka Evrope od svih evropskih država.

U meču za treće mjesto Danska je danas savladala Francusku, dok je u meču za peto mjesto, podsjećanja radi, Norveška bila bolja od Islanda, te su Švedska, Španija, Danska, Francuska i Iskand ujedno izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. godine, koje će biti odigrano u Poljskoj i Švedskoj, a prvenstvo je kao domaćin automatizmom, također, izborila i Poljska.

Reprezentacija BiH učestvovala je na ovom Evropskom prvenstvu, I to u grupi sa današnjim finalisti ma Švedskom i Španijom, te još Češkom Republikom, I završila na posljednjoj poziciji grupe, i na pretposljednjoj poziciji kompletnog prvenstva Evrope.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *