05/05/2024

Rukometna reprezentacija BiH, kao što je poznato, eliminisana je u mečevima predbaraža za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine održati u Poljskoj i Švedskoj, od selekcije Grčke.

Pred uzvratni meč predbaraža za Svjetsko prvenstvo, koji su u Tuzli odigrale reprezentacije BiH i Grčke, novinar portala sportskevijesti.com obavio je razgovor sa Senjaninom Maglajlijom, koji je, unatoč vlastitim obavezama u datom trenutku, pronašao vremena i pristao govoriti o aktuelnim temema vezanim za stanje u i oko današnje bosanskohercegovačke državne selekcije.

Senjanin Maglajlija je, svakako, jedan od najboljih rukometaša koje je Bosna i Hercegovina ikada imala, i zasigurno čovjek koji je svojim igrama i pristupom zadužio, prije svega, reprezentativni rukomet u BiH.

Čovjek sa bogatom rukometnom karijerom, kakvu je imao Senjanin Maglajlija, samim tim je jedna od najkompetentnijih ličnosti za razgovor o aktuelnom stanju u bosanskohercegovačkom reprezentativnom rukometu, ali i klupskom također.

Nekadašnji igrač, između ostalog, španskih i evropskih velikana Ciudad Reala iz Madrida i Barcelone, osvajač omladinskog Svjetskog prvenstva sa SFRJ, osvajač Kupa evropskih šampiona sa Borcem iz Banjaluke, te igrač sa više od 50 nastupa za reprezentaciju BiH, u razgovoru za portal sportskevijesti.com, objasnio je šta je to neophodno da se rukomet u Bosni i Hercegovini podigne na jedan veći nivo, kako reprezentativni, tako i klupski.

Objasnio je Maglajlija u razgovoru sa našim novinarom gdje vidi suštinske probleme sa kojima se suočava reprezentacija BiH, odnosno, šta je to potrebno klubovima u BiH da bi u dogledno vrijeme bili konkurentni klubovima koji se takmiče na međunarodnoj sceni.

Također, Senjanin Maglajlija se osvrnuo i o posljedicama koje po reprezentativni tim inače ostavlja smjena generacija, kao i o mogućnosti da se lično angažuje u rad Rukometnog saveza BiH.

Kako je protekao kompletan razgovor između Senjanina Maglajlije i novinara portala sportskevijesti.com, uz koincidencijalno pozadinski zvuk ponajboljeg bosanskohercegovačkog kantautora Dine Merlina “Ispočetka”, možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *