20/05/2024

Košarkaški klub Bosna iz Sarajeva, nakon večerašnjeg visokog domaćeg poraza od ekipe Zeinjskog iz Mostara, uoči samog finiša Košarkaškog prvenstva BiH – Lige 11, nalazi se na “ivici pakla” niželigaškog takmičenja.

Naime, KK Bosna je u okviru dvadeset i trećeg kola Košarkaškog prvenstva BiH, u Dvorani “Skenderija D1”, rezultatom 95:72 poražena od mostarskog Zrinjskog, odnosno, poražena je od direktnog konkurenta u borbi za opstanak u ligi, za kojim sada ima bodovni zaostatak i negativan međusobni omjer.

Koliko bi ispadanje iz lige bio ozbiljan sunovrat za klub kakav je KK Bosna, između ostalog, oslikava i detalj koji se dogodio tokom večerašnjeg duela, a vezan je za time-out koji je u jednom trenutku zatražio trener sarajevskog kluba, Ahmet Pašalić.

Trener Pašalić bio je, tokom time-outa, ogorčen izdanjem svojih igrača na meču sa Zrinjskim, i vidno uzrujan scenariom koji je u ovim trenutku za klub, čini se neizbježan, a to je ispadanje u niži rang takmičenja, te je više puta ponavljao svojim igračima “sram vas bilo”.

Kako je, između ostalog, izgledao jedan od time-outa koje je tražio trener Pašalić tokom meča svog tima sa Zrinjskim, možete poslušati i pogledati u sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *