19/05/2024

Košarkaška reprezentacija BiH večeras je na domaćem terenu u Sarajevu, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji, i na Tajlandu, ugostila selekciju Francuske.

BiH – Francuska 96:90

Sarajevo je bilo domaćin susreta drugog kola grupe “K” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine između selekcija BiH i Francuske, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Skenderija” i medijski popratila susret.

Uvodni meča pripao je selekciji BiH, koja je konstantno imala prednost, a tako se i prva četvrtina okončala rezultatom 28:14, odnosno, prednost za domaće od četrnaest koševa razlike.

U drugoj četvrtini potpuno druga slika na terenu u odnosu na prvu dionicu, odnosno, selekcija Francuske bila je boji rival narerenu, te u potpunosti istopila prednost selekcije BiH, da bi u konačnici Francuzi prešli i u vodstvo, i na odmor između dva poluvremena otišlo pri vodstvu gostiju rezultatom 46:38, pri vodstvu od osam koševa prednosti.

Treća četvrtina ovog duela bila je period igre u kojoj je selekcija BiH ponovo bila značajno bolji rival, te su domaći, ne samo poravnali rezultat, već ga u potpunosti preokrenuli u svoju korist i ponovo imali vodstvo, konkretno, rezultatom 59:51 za selekciju BiH ušlo se u završnu dionicu meča.

Posljednja, četvrta, četvrtina bila je vrlo neizvijesna, ali uz konstantno vodstvo selekcije BiH, međutim, Francuzi su se u posljednjem napadu spasili poraza, i konačnim rezultatom 76:76 izborili produžetke.

Poslije prave drame, i čak dva odigrana produžetka, rezultatom 96:90 konačnu pobjedu ostvarila je selekcija Bosne i Hercegovine.

Večerasnjim rezultatom selekcija BiH je uspješno nastavila završnu fazu kvalifikacija, i izborila završnu rundu, dok je Francuska unatoč porazu i dalje sa velikim šansama da izbore plasman na prvenstvo svijeta.

Tabela grupe “K” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine nakon dva odigrana kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *