19/05/2024

Košarkaška reprezentacija BiH na Evropskom prvenstvu trenutno ima skor od jedne pobjede i jednog poraza, odnosno, selekcija BiH je savladala Mađarsku, a poražena je danas od Njemačke.

U ovom trenutku situacija vezano za prolaz reprezentacije BiH u potpunosti je jasna, a to je da izabranici selektora Adisa Bećiragića moraju u posljednjem kolu grupne faze savladati selekciju Litvanije, koja trenutno ima dva poraza iz dva odigrana meča, i tako je direktno eliminisati, bez obzira na ostale rezultate do kraja grupne faze.

Dakle, Litvanija u slučaju da savlada selekcije Njemačke i Mađarske, što nije nemoguće, igrače posljednji meč grupne faze protiv selekcije BiH, a u slučaju da selekcija BiH do tada izgubi od Slovenije i Francuske, a ostvari pobjedu nad Litvancina, imaće omjer isti kao i Litvanija, ali i bolji međusobni skor koji vodi u narednu fazu takmičenja.

Također, reprezentacija BiH dalje može proći i u slučaju da savlada Francusku i Sloveniju, no to je definitivno mnogo teži put ka osmini finala, s tim da eventualna pobjeda protiv Francuske, ali uz poraz Francuske od Slovenije, te Litvanije od Njemačke, također vodi u osminu finala.

Tabela grupe “B” nakon nepotpunog drugog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *