20/05/2024

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je u okviru susreta prvog kola grupe 4 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine, u Zenici selekciju Armenije.

BiH – Armenija 3:4

U Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici odigran je susret prvog kola grupe “3” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine između reprezentacija BiH i Armenije, a ekipa portala sportskevijesti.com tim povodom je posjetila ovo sportsko zdanje i popratila zanimljiv duel.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine poveli su već u 1. minuti sa 1:0, strijelac je bio Arnautović, potom je u 6. minuti reprezentativac Armenije Khromykh zatresao vlastiturežu za prednost od 2:0 u korist domaće selekcije, međutim, Armenci u 8. minuti pogađaju i mrežu selekcije BiH, tačnije pogotkom Mullera smanjuju prednost na 2:1, što je bio i ishod prvog poluvremena.

U nastavku susreta Armenija pogotkom Khromykha u 25. minuti dolazi do poravnanja rezultata na 2:2, zatim, pogotkom Rozenskog u 36. minuti dolazi do prednosti od 3:2, potom selekcija BiH u 37. minuti pogotkom Milanovića dolazi do poravnanja na 3:3, no Armenci u posljednjoj minuti pogotkom Melkonyana dolaze do vodstva od 4:3, što je bio i konačan rezultat ovog duela.

Reprezentacija BiH u futsalu tako je porazom otvorila ove kvalifikacije za prvenstvo svijeta koje će se odigrati 2024. godine, dok je Armenija, suprotno tome, pobjedom otvorila ovaj kvalifikacioni ciklus.

Vrijedi istaći i podatak da je ovom meču prisustvovalo oko hiljadu navijača selekcije BiH, koji su na momente pravili izuzetno dobru atmosferu, u šta se možete uvjeriti i kroz sljedeći video prilog u režiji našeg portala:

Poslije meča je novinar portala sportskevijesti.com porazgovarao sa selektorom reprezentacije BiH, Ivom Krezom, a o čemu se tačno razgovaralo, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala:

Tabela grupe “3” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *