16/05/2024

Fudbalski klub Sarajevo je, otkako se Premijer liga BiH igra na teritoriji čitave BiH, odnosno u prethodnih tačno 20 godina, promijenio ukupno 19 trenera, što bi značilo u prosjeku jedan trener po godini.

Treneri koji su tokom prethodnih dvadeset godina sa klupe predvodili FK Sarajevo su Husnija Arapović, Šener Bajramović, Husref Musemić, Agim Nikolić, Kemal Alispahić, Mehmed Janjoš, Mirza Varešanović, Jiri Plišek, Dragan Jović, Robert Jarni, Meho Kodro, Miodrag Ješić, Almir Hurtić, Vinko Marinović, Goran Sablić, Aleksandar Vasoski, Dženan Uščuplić, Feđa Dudić, te od danas i Emir Obuća.

Ukoliko se uzme period od kada postoji klupski ligaški sistem u BiH, dakle od sezone 1993/94, FK Sarajevo na spisak trenera može dodati još Nermina Hadžiahmetovića i Denijala Pirića, no od 1993. pa do 2002. godine Premijer liga BiH, u kojoj je FK Sarajevo od osnivanja iste, nije se igrala na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine.

Gledajući statistiku, Meho kodro je bio najuspješniji, tačnije u sezoni 2014/2015 je imao skor od 11 pobjeda, 4 neriješena rezultata, i 2 poraza, dok je Feđa Dudić najneuspješniji sa skorom od 5 pobjeda, 4 remija i 6 poraza.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *