29/04/2024

Odigran je finalni susret Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, te je poznat i novi svjetski prvak, a to je reprezentacija Argentine.

Argentina – Francuska 3:3 (jedanaesterci 4:2)

Na stadionu “Lusail” u Dohi danas je odigran meč finala Svjetskog prvenstva u Kataru, sastale su se reprezentacije Argentine i Francuske.

Argentincima je pripalo prvo poluvrijeme, te su pogotcima Messija u 23. minuti iz jedanaesterca, a potom di Marie u 36. minuti imai prednost od 2:0, no Francuzi su u nastavku meča pogotcima Lottina, prvobitno iz jedanaesterca u 80. minuti, te 81. minuti, došli do poravnanja na 2:2, što je bio i konačan rezultat nakon regularnog toka susreta, i ušlo se u produžetke, a u kojima u 108. minuti Messi pogađa za novo vodstvo Argentine, rezultatom 3:2, da bi Lottin u 118. minuti svojim pogotkom iz jedanaesterca Francuzima donio novo poravnanje, ovoga puta na 3:3, što je bio i krajnji epilog poslije produžetaka ovog duela i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, poslije kojih rezultatom 4:2 Argentina dolazi do konačnog trijumfa.

Ovom pobjedom, te naslovom prvaka svijeta, Argentina je tako po treći put u svojoj historiji došla do ovakvog dostignuća, a po prvi put nakon 1986. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *