14/05/2024

Sinoć je usvojen budžet Općine Novo Sarajevo za 2023. godinu, a FK Željezničar iz Sarajeva će dobiti 800.000 KM, potvrđeno je iz ovog kluba.

“Uspješnu godinu po mnogim poslovnim parametrima završavamo jako dobrim vijestima iz Općine Novo Sarajevo.

Sinoć je usvojen budžet za 2023. godinu, a zahvaljujući načelniku dr. Hasanu Tanoviću i općinskom vijeću, FK Željezničar će dobiti 800.000 KM.

Grant za FK Željezničar iznosi 400.000 KM, a drugi dio iznosa odnosi se na rad i funckionisanje Omladinske škole FK Željezničar.

Zahvaljujemo se načelniku Tanoviću i svim vijećnicima koji su podržali budžet i prepoznali profesionalan i transparentan rad Kluba, kao i važnost ulaganja u najveći sportski kolektiv i omladinu, te su tako saradnju Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar podigli na još viši nivo.

Ovom prilikom moramo istaknuti da smo prethodno, dan ranije, zajedničkim zalaganjem Kluba i Općine i uz veliku podršku Vlade FBiH osigurali produženje moratorija za plaćanje poreznog duga.

Pozivamo sve navijače da posljednje sate u 2022. godini posvete akciji UNFKŽ “Željini navijači – sponzor najjači” i pozivom na broj 17045 podrže unikatnu akciju najodanijih navijača, te tako da još jednom pokažemo primjere odanosti, ljubavi i privrženosti voljenom klubu.” – navodi se iz FK Željezničar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *