20/05/2024

OFK Gradina iz Srebrenika predstavio je idejni projekat izgradnje zapadne tribine na Gradskom stadionu u Srebreniku.

“Povodom jubileja i sedamdeset godina postojanja Omladinskog fudbalskog kluba Gradina, s ponosom vam predstavljamo idejni projekat Zapadne tribine Gradskog stadiona u Srebreniku.

Predsjednik OFK Gradina, Muhamed Suljagić, na današnjoj press konferenciji istakao je zadovoljstvo ukupnim funkcionisanjem kluba, podrškom sponzora te naglasio da najveći problem i bolnu tačku za klub predstavlja loša infrastruktura u okviru Gradskog stadiona, gdje će biti potrebna značajna ulaganja u predstojećem periodu.

Tako smo danas zvanično predstavili idejno rješenje Zapadne tribine koja je planirana da se gradi, a već naredne sedmice biće predana dokumentacija za izdavanje urbanističke dozvole te bi se ubrzo trebalo ući u proces izrade generalnog projekta odnosno u daljnje konkretne radove.

Treba istaći da će ovaj projekat biti veliki izazov za budućeg gradonačelnika Srebrenika kao i gradsko vijeće, te sigurno na 70. rođendan voljenog kluba zajedno sa našim navijačima iščekujemo podršku kao i inicijalna sredstva za početak gradnje tribine.

Sažeto rečeno, ukoliko podrška lokalne zajednice koja je ujedno i vlasnik stadiona bude kvalitetna pomoć se može očekivati i od strane sponzora i prijatelja kluba, generalnog sponzora, kao i Nogometnog saveza BiH, te fondova i drugih institucija sa viših nivoa.” – navodi se iz OFK Gradina Srebrenik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *