17/05/2024

Međunarodni rukometni turnir “Goran Čengić” u organizaciji ORK Bosna Sarajevo odigran je u vikendu za nama u dvorani “Goran Čengić” u Sarajevu.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, i Srbije, preciznije, domaćin i organizator ORK Bosna Sarajevo, potom RK Vogošća, zatim RK Lovćen Cetinje iz Crne Gore, RK Ardiaei Župa Dubrovačka iz Hrvatske, RD Urbanscape Loka iz Skofja Loka iz Slovenije, te RK Smederevo iz Srbije.

Grupa A:

ORK Bosna Sarajevo

RK Smederevo

RD Urbanscape Loka Skofja Loka

Grupa B:

RK Vogošća

RK Lovćen Cetinje

RK RK Ardiaei Župa Dubrovačka

Nakon što su 27. januara i 28. januara odigrane utakmice grupne faze turnira, postali su poznati rivali u borbi za peto, treće, te u borbi za prvo mjesto, odnosno, za peto mjesto su meč odigrali trećeplasirani timovi iz obje grupe ORK Bosna Sarajevo i RK Ardiaei Župa Dubrovačka, za treće mjesto su snage odmjerili drugoplasirane ekipe poslije grupne faze RK Smederevo i RK Lovćen Cetinje, a za prvo mjesto su meč odigrali pobjednici grupa A i B, RD Urbanscape Loka Skofja Loka i RK Vogošća.

RK Ardiaei Župa Dubrovačka (Hrvatska) – ORK Bosna Sarajevo (BiH) 29:31

U okviru meča za 5. mjesto snage odmjerili RK Ardiaei i ORK Bosna, a pobjedu je rezultatom 31:29 ostvarila ekipa ORK Bosna.

RK Smederevo (Srbija) – RK Lovćen Cetinje (Crna Gora) 22:27

U susretu za 3. mjesto su se sastali RK Smederevo i RK Lovćen, a pobjedu je rezultatom 27:22 ostvarila ekipa RK Lovćen.

RD Urbanscape Loka Skofja Loka (Slovenija) – RK Vogošća (BiH) 30:23

U susretu za 1. mjesto sastali su se RD Urbanscape Loka i RK Vogošća, a ekipa RD Urbanscape Loka je rezultatom 30:23 došla do pobjede i tako postala osvajač ovog prestižnog međunarodnog rukometnog turnira.

Inače, Međunarodni rukometni turnir “Goran Čengić” u organizaciji ORK Bosna Sarajevo igra se u čast nekadašnjeg rukometaša Gorana Čengića, koji je tragično nastradao tokom ratnih zbivanja u BiH, tačnije, ubijen je dok je spašavao svog komšiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *