21/05/2024

Fudbalski klub Unis iz Vogošće ostao je bez šefa stručnog štaba svog prvog tima, Dželaludina Muharemović, a na njegovu poziciju doći će bivši igrač sarajevskog Željezničara i aktuelni prvotimac kluba iz Vogošće, Nermin Jamak, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Dzelaludin Muharemovic, dosadasnji trener Unisa, karijeru nastavlja u dalekoj Kini.

Legenda naseg kluba, ali i bh. fudbala u cjelini, dobio je ponudu koja se ne odbija, te ce vec od vikenda preuzeti ekipu Guangxi Pingguo Haliao, clana Jia League.

Kolektiv Unisa zali zbog rastanka sa Muharemovicem, koji je nasu ekipu predvodio dvije sezone, ostvarivsi zapazene rezultate, ali mu ujedno zeli i srecu u dalekoj Kini, gdje je vec u dva navrata radio kao trener.

Vrata naseg kluba, ljudima poput Muharemovica, koji je udario temelje jednog novog i prepoznatljivog Unisa, uvijek su otvorena i on ce uvijek biti dobrodosao na stadion Hakija Mrso.

Dzelo, zelimo ti mnogo srece i odlicnih rezultata u dalekoj Kini. Vjerujemo u tebe, a ti si bio i bit ces dio nase porodice.

Muharemovica ce na klupi Unisa zamijeniti Nermin Jamak, dosadasnji igrac naseg tima, koji je odlucio objesiti kopacke o klin i posvetiti se trenerskoj karijeri.

U to ime, sretno obojici i Muharemovicu i Jamaku u novim zivotnim poglavljima.” – navodi se iz FK Unis Vogošća.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *