20/05/2024

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras je na Ilidži, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine ugostila selekciju Sjeverne Makedonije.

BiH – Sjeverna Makedonija 66:68

Dvorana “Sabit Hadžić” na Ilidži bila je domaćin susreta petog kola grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine između selekcija BiH i Sjeverne Makedonije, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je dvoranu “Sabit Hadžić” i medijski popratila susret.

Uvodni period meča nagovještvao je da bi mogla biti neizvijesna utakmica, a reprezentativke Sjeverne Makedonije poslije prvih deset minuta igre imale prednost rezultatom 15:19, odnosno, prednost od pet koševa razlike.

U drugoj četvrtini ponovo izjednačen susret, s tim da je selekcija Sjeverne Makedonije konstantno imala neznatnu rezultatsku prednost, te se naposlijetku i na odmor između dva poluvremena otišlo pri vodstvu gostujućih košarkašica rezultatom 30:26, pri vodstvu od četiri koša prednosti.

Treća četvrtina ovog duela bila je period igre u kojoj je selekcija BiH u jednom trenutku uspjela preokrenuti rezultat u svoju korist, no selekcija Sjeverne Makedonije u finišu ovog dijela meča ponovo stekla vodstvo, a koje je u odnosu na prvo poluvrijeme i povećala, te se rezultatom 49:43 za gošće ušlo u završnu dionicu meča.

Posljednja, četvrta, četvrtina ponovo je bila u rezultatskom “egalu”, a u samom finišu selekcija Sjeverne Makedonije prelama duel u svoju korist, te se susret okončao rezultatom 68:66 za gošće.

Večerašnjim rezultatom selekcija BiH je, kolo prije kraja, ostala na trećem mjestu grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok je Sjeverna Makedonija ostala posljednjeplasirana selekcija grupe.

Tabela grupe “A” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *