20/05/2024

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu poražena je u SD “Istočno Sarajevo” u Istočnom Sarajevu, od selekcije Češke Republike, u odlučujućoj utakmici za plasman u doigravanje za Svjetsko prvenstvo rezultatom 5:1, i tako ostala bez šansi da se domogne smotre najboljih svjetskih reprezentacija.

Ovom susretu prisustvovalo je približno 700 gledalaca, što je nešto više od polovine ukupnog kapaciteta dvorane, a ono što treba pohvaliti jeste sama organizacija meča, i svakako publiku koja je fer i korektno dočekala reprezentaciju BiH, adekvatno pozdravila državnu himnu, i jedini pogodak selekcije BiH.

Pored navijača reprezentacije BiH, susretu su prisustvovali i navijači selekcije Češke Republike, preciznije iz ove države je u Istočno Sarajevo doputovalo dvadesetak navijača, kako bi podržali svoje igrače u nastojanjima da se domognu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kakvu su atmosferu na tribinama dvorane “Istočno Sarajevo” pravili navijači selekcije Češke Republike, pogledajte u sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com, čiji je reporter sa lica mjesta zabilježio kadrove:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *