20/05/2024

Trener Jasmin Moranjkić novi je šef stručnog štaba prvog tima OFK Gradina Srebrenik, zvanično je potvrdio ovaj klub.

“Jasmin Moranjkić novi trener OFK Gradina!

Tridesetdevetogodišnji Jasmin Moranjkić, dijete našeg kluba i grada, danas je na sjednici IO na obostrano zadovoljstvo zvanično imenovan na funkciju šefa stručnog štaba OFK Gradina.

Jasmin Moranjkić je rođen 11. oktobra 1983. godine, a svoje prve fudbalske korake počeo je upravo na Gradskom stadionu gdje ga Srebrenička publika itekako dobro pamti po zapaženim igrama. Pored Gradine, Moranjkić je fudbalsku karijeru gradio u tuzlanskoj Slobodi, zeničkom Čeliku, te ekipama NK Zvijezda i FK Tuzla City.

Danas je vlasnik UEFA A licence, stiže nam iz kolektiva FK Tuzla City gdje je bio šef stručnog štaba U-19 selekcije koja se takmiči u Premijer ligi BiH, dok je ranije u stručnom štabu seniorske momčadi tuzlanskog premijerligaša obnašao funkciju asistenta Husrefa Musemića.

Želimo istaći da su u proteklom periodu obavljeni razgovori s nekoliko provjerenih trenerskih imena, a odluka je na kraju s razlogom pala na našeg Srebreničana i vrlo mladog, ambicioznog, radnog i profesionalnog trenera čije vrijeme sigurno tek dolazi.

Upravo s ovim potezom želimo nastaviti s filozofijom našeg kluba te će se sigurno i u predstojećoj sezoni ambicije zasnivati na podmlađivanju ekipe i profilisanju mladih igrača, baš kao što je to bio slučaj i u prethodnim sezonama kad smo bilježili i više nego zadovoljavajuće rezultate.

Novi šef stručnog štaba Plavih prozivku je zakazao za 05. juli kada će sa ekipom odraditi i prvi trening, a mi mu želimo puno sreće i uspjeha na trenerskoj klupi našeg kluba.” – navodi se iz OFK Gradina Srebrenik.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *