20/05/2024

Fudbalski klub Blagaj, iz istoimenog naselja u sastavu Grada Mostara, u sezoni 2023/24 se takmiči u Kantonalnoj ligi HNK/HNŽ, što je četvrti rang nogometnog takmičenja u BiH.

Unatoč činjenici da se klub takmiči tek u četvrtom rangu nogometa u BiH, Fudbalski klub Blagaj je veoma napredan nogometni kolektiv za te standarde bosanskohercegovačkog klupskog nogometa, barem ako se sagleda pitanje infrastrukture i popratnog sadržaja.

Pod infrastrukturom podrazumijevamo stadion “Provalije” u Blagaju, a koji se sastoji od glavnog terena sa prirodnom travom i reflektorskom rasvjetom, potom od pomoćnog terena sa prirodnom travom, a zatim tu je i trening “balon” u kome se nalaze dva terena sa umjetnom travom.

Također, u sklopu stadiona se nalazi i Caffe bar “FK Blagaj”, zatim klupske prostorije koje uključuju ekonomat, svlačionice, te kancelarije, a također u ovom klubu posjeduju i parking sa velikim brojem parking mjesta.

U sljedećem video prilogu možete pogledati kako izgleda glavni teren stadiona “Provalije”, a prilikom korištenja reflektorske rasvjete na istom:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *