20/05/2024

Odigran je drugi meč današnjeg programa devetog kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Zvijezde 09 iz Brgula.

Sarajevo – Zvijezda 09 Brgule 2:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta devetog kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Zvijezda 09 iz Brgula, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča proticalo je u otvorenoj, napadačkoj, igri oba tima, a u takvoj igri se bolje snalazi Sarajevo, koje u 23. minuti dolazi do vodstva od 1:0, strijelac pogotka bio je Oliveira.

U 44. minuti domaći postižu i drugi pogodak, te dolaze do prednosti od 2:0, strijelac za, ujedno i rezultat prvog poluvremena bio je Radović.

U nastavku susreta je Sarajevo imalo terensku inicijativu, stvorilo i nekoliko izglednih prilika za gol, Zvijezda 09 u međuvrenenu potpuno bezopasna, no golova ipak više nije bilo, i 2:0 u korist domaćeg tima se ispostavilo i kao krajnji epilog ovog duela.

Sarajevo je ovom pobjedom sada na drugoj poziciji prvenstvene tabele, dok Zvijezda 09 poslije poraza ostala posljednjeplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog devetog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *