17/05/2024

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od ponedjeljka se u Sarajevu priprema za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u Njemačkoj u januaru 2024. godine, gdje će igrati u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Posljednje provjere pred nastup na prvenstvo Evrope selekcija BiH će imati iduće sedmice na turniru “Yellow Cup”, koji se održava u švicarskom Winterthuru.

Ljubitelji rukometa u BiH će mečeve selekcije BiH na turniru “Yellow Cup”, protiv Argentine, Švicarske i Rumunije, moći gledati u direktnim TV prijenosima putem MY TV.

Organizatori su objavili i raspored mečeva, a tako će selekcija BiH u četvrtak, 4. januara, igrati protiv Argentine, od 20 sati i 30 minuta, potom dan kasnije sa domaćinom Švicarskom od 20 sati i 15 minuta, te u subotu 6. januara protiv Rumunije u 14 sati.

Nakon učešće na Yellow Cupu, izabranici selektora Irfana Smajlagića otputovat će u njemački Mannheim, gdje igrati susrete grupe E na Evropskom prvenstvu.

Podsjetimo, utakmice Evropskog prvenstva navijači selekcije BIH moći će pratiti u direktnim TV prijenosima, putem kanala Arena Sport.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *