20/05/2024

U službenim prostorijama Fudbalskog kluba Velež iz Mostara, u prisustvu predsjednika kluba Senada Kevelja i direktora Fudbalskog kluba Blagaj Nazifa Handžara, potpisan je ugovor o saradnji, kao i o korištenju nogometnog terena na stadionu u Blagaju za nogometaše FK Velež, o čemu se i zvanično očitovao ovaj mostarski klub.

“U službenim prostorijama Fudbalskog kluba Velež u prisustvu predsjednika Kluba gospodina Senada Kevelja i direktora Fudbalskog kluba Blagaj gospodina Nazifa Handžara, potpisan je ugovor o saradnji i korištenju fudbalskog terena na stadionu u Blagaju.

Ugovorom je definirano da će Fudbalski klub Velež, u narednom periodu, početi sa realizacijom infrastrukturnih ulaganja u teren na stadionu FK Blagaj, koji će uskoro biti potpuno izmjenjen, te će u budućnosti koristiti i jednom i drugom klubu.

Velež će finansirati novi travnjak, koji će poslužiti i našim sportskim prijateljima iz Blagaja za odigravanje ligaških i Kup utakmica, dok će našem seniorskom timu teren biti na raspolaganju za odvijanje redovnog trenažnog procesa.

Ovim ugovorom naš Klub će dodatno poboljšati uslove treniranja koji su i do sada bili na visokom nivou.

Na ovaj način Fudbalski klub Velež potvrdio je jasno opredjeljenje uspostavljanja saradnje i pružanja pomoći klubovima mostarske regije, a koji su u prošlosti davali brojne talentovane igrače za naše omladinske kategorije. 

Nadamo se da će novi travnjak doprinijeti i razvoju mladih igrača.” – navodi se iz FK Velež Mostar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *