17/05/2024

Rukometna reprezentacija BiH neslavno je okončala svoj nastup na Evropskom prvenstvu, koje se ovog mjeseca izdržava u Njemačkoj, s obzirom da su najbolji bosanskohercegovački rukometaši u dva uvodna meča, sa Švedskom i Nizozemskom, doživjeli dva teška poraza, i tako se oprostili od mogućnosti da se plasiraju u drugu fazu turnira.

Kao “šlag na tortu” svega lošeg što su reprezentativci BiH pokazali na prvenstvu Evrope, došao je i sukob između najveće zvijezde reprezentacije, golmana Benjamina Burića i selektora Irfana Smajlagića, barem ako je suditi po tome što je golman Burić poslije visokog poraza od Nizozemske, i ispadanja s prvenstva, odbio dati izjavu prisutnim predstavnicima medija, uz rečenicu “Pitajte selektora!”.

Burić je, ipak, danas govorio o toj situaciji nakon meča sa Nizozemskom, te je objasnio zašto se tako, nekorektno, ponio prema predstavnicima medija, ali i objasnio svoj odnos sa selektorom Smajlagićem i saigračima u reprezentaciji.

O čemu je govorio Benjamim Burić vezano za gore pomenute neprijatne scene, poslušajte i pogledajte u sljedećem video prilogu:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *