17/05/2024

Nogometna reprezentacija Tađikistana, koju kao selektor prevodi hrvatsko-njemački stručnjak, Petar Šegrt, u svom prvom nastupu ikada na Azijskom kupu, izborila je četvrtfinale takmičenja.

Tađikistan je, nakon historijskog plasmana na prvenstvo, potom historijskog plasmana u osminu finala turnira, sada izborio i historijski plasman u četvrtfinale Azijskog kupa, a nakon što je u osmini finala pobijedio Ujedinjene Arapske Emirate poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Inače, rezultat meča bio je 1:1, u produžetcima nije bilo pogodaka, a nakon jedanaesteraca bolja je bila selekcija Tađikistana, a svakako da možda i najveće zasluge za ovaj rezultat pripadaju upravo selektoru Šegrtu.

Petar Šegrt je ljubiteljima nogometa u BiH ostao u sjećanju kao šef stručnog štaba prvog tima NK Zvijezda Gradačac, s obzirom da je ovaj stručnjak tim iz Gradačca, u sezoni 2014/15, predvodio u prvenstvu Premijer lige BiH, a inače je u trenerskoj karijeri predvodio nekoliko njemačkih klubova, te reprezentacije Afganistana, Maldiva, te U-21 selekciju Gruzije.

Selekcija Tađikistana će u četvrfinalu takmičenja igrati sa boljim iz duela između selekcija Iraka i Jordana, a u sljedećem video prilogu možete pogledati izvođenje jedanaesteraca na meču osmine finala između Ujedinjenih Arapskih Emirata i izabranika selektora Petra Šegrta, te veliko slavlje Tađikistanaca koje je uslijedilo po završetku istih:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *