20/05/2024

Trener Petar Šegrt i nogometaš Emilio Nsue nemaju nikakvu međusobnu poveznicu u smislu da su nekada sarađivali, međutim imaju poveznicu takve vrste da su nekada radili i/li igrali u klubovima Premijer lige BiH.

U nastavku teksta ćemo mi sa portala sportskevijesti.com našim uvaženim čitaocima pojasniti o čemu se zapravo radi, i zašto je poveznica između trenera Šegrta i nogometaša Nsuea zapravo interesantna.

S jedne strane, Emilio Nsue je aktuelni igrač španskog kluba Intercity i reprezentativac Ekvatorijalne Gvineje, a trenutno je prvi strijelac Kupa afričkih nacija, te vlasnik dva rekorda ovog takmičenja, rekord od pet pogodaka u grupnoj fazi turnira, i ujedno je i najstariji ikada igrač, a koji je na Afričkom kupu nacija postigao gol, gol je postigao sa 34 godine, no važno je spomenuti i to da, iako je sa svojom reprezentacijom eliminisan u osmini finala takmičenja, i dalje može u konačnici biti najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja Kupa afričkih nacija.

S druge strane, trener Petar Šegrt je selektor reprezentacije Tađikistana, te se može pohvaliti sa historijskim podvigom u smislu da je ovu selekciju prvobitno po prvi put ikada odveo na Azijski kup, a zatim odveo i do četvrtfinala takmičenja, koje će se tek odigrati.

Ovaj nogometaš, odnosno Nsue, i ovaj trener, odnosno Šegrt, trenutno su, zbog pomenutih dostignuća, u epicentru pažnje na Kupu afričkih nacija i Azijskom kupu, a radi se, između ostalog, o nekadašnjem prvotimcu FK Tuzla City, te o nekadašnjem šefu stručnog štaba NK Zvijezda Gradačac.

Emilio Nsue je u sezoni 2022/23 nastupao za FK Tuzla City u prvenstvu Premijer lige BiH, dok je Petar Šegrt u sezoni 2014/15 bio šef stručnog štaba NK Zvijezda Gradačac, također u okviru prvenstva Premijer lige BiH, te se tom linijom dobija poveznica između nogonetaša i trenera koji, dakle, nikada nisu međusobno sarađivali.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *