30/04/2024

U Bugarskom gradu Burgasu, danas, 02.02.2024.godine održano je izvačenje parova za predstojeći “Davis Cup” meč prve svjetske grupe između domaće selekcije Bugarske i selekcije Bosne i Hercegovine.

Voljom žrijeba, prvi će, od bosanskohercegovačkih tenisera, na teren izaći Nerman Fatić, inače na ATP listi na 204. mjestu, a koji će za protivnika imati Dimitara Kuzmanova, na ATP 225. igrača svijeta.

Poslije prvog meča, sutra 03.02.2024.godine, odigrati će se i drugi meč u pojedinačnoj konkurenciji, meč između Damira Džumhura, koji je na ATP listi na 147. mjestu, i Yanakija Mileva, koji se na ATP listi nalazi na 550. poziciji.

Sa dva meča u pojedinačnoj konkurenciji završiti će program za prvi dan “Davis Cup” meča prve svjetske grupe između Bugarske i Bosne
i Hercegovine
, a u nedelju, 04.02.2024. godine, po pravilima “Davis Cup” takmičenja, program će početi sa igrom parova u kojima će se sastati Mirza Bašić/Tomislav Brkić, koji će za protivnika imati Aleksandera Donskog i Aleksandra Lazarova.

Odmah nakon tog meča parova, nastupiti će dva “prva reketa” oba tima, Damir Džumhur i Dimitar Kuzmanov, a peti, ujedno i posljednji, meč u susretu između selekcija Bugarske i BiH, biti će meč između Nermana Fatića i Yanakija Mileva.

Susreti u subotu i nedelju počinju u 13 sati po CET, a ukoliko bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija u konačnici savlada selekciju Bugarske, takav rezultat bi izabranicima selektora Zorana Zrnića osigurao opstanak u prvoj svjetskog grupi “Davis Cup” takmičenja.

Raspored susreta za “Davis Cup” meč prve svjetske grupe između selekcija Bugarske i BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *