30/04/2024

Tenis u Sarajevu je dobio svoj dom, s obzirom da je u SRC “Safet Zajko”, izgrađena prva namjenska teniska dvorana u glavnom gradu BiH.

Dvorana u SRC “Safet Zajko” se prostire na 2.500 m², ima četiri terena, i posjeduje mogućnost da se tenis trenira svih 365 dana godišnje, a u dvorani se mogu igrati i profesionalni mečevi.

U dvorani su izgrađene i nove svlačionice, te mokri čvorovi, kako za djecu koja treniraju, tako i za goste koji sada imaju adekvatne uslove u ovom centru.

Osim profesionalnih tenisera i djece koja započinju svoje karijere u ovoj dvorani, svoje teniske sposobnosti u ovom teniskom zdanju mogu i oprobati rekreativci, s obzirom da je dvorana i njima dostupna u večernjim terminima radnim danima, kao i vikendom.

Ranijih godina su teniseri iz Sarajeva mogli trenirati u sarajevskoj “Zetri”, međutim nerijetko su se pojavljivali problemi s terminima zbog zastupljenosti ostalih sportova u ovoj olimpijskoj dvorani, kao i kulturnih i drugih manifestacija koje su onemogućavele kontinuitet treninga.

O uslovima u SRC “Safet Zajko” govorili su i jedan od najboljih bosanskohercegovačkih tenisera u historiji, Aldin Šetkić, zatim Nerman Fatić, drugi najbolje rangirani teniser iz BiH u ovom trenutku, nadalje Aljoša Delić, direktor Teniskog kluba GEM, kao i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, a što možete poslušati u sljedećem video prilogu, te pogledati kadrove iz ove teniske dvorane:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *