28/04/2024

Općina Novo Sarajevo kontinuirano pruža podršku Javnom preduzeću „ONSA“  kada je u pitanju poboljšanje uslova i efikasnosti rada ove Javne ustanove koja, između ostalog upravlja Sportskom dvoranom „Goran Čengić“, pomoćnim terenom stadiona “Grbavica”, te parking prostorom u ulici Vilsonovo šetalište.

Tim povodom, Općinski načelnik dr. Hasan Tanović i direktor JP ONSA, Anel Tahirbegović, potpisali su Ugovor o nabavci stalnih sredstava za unapređenje uvjeta rada preduzeća u iznosu od 80.000 KM.

Radi se o nabavci specijaliziranih mašina, koje će koristiti za adekvatno održavanje kako sportske dvorane, tako i pomoćnog terena.

Ovim sredstvima izvršit će se nabavka mašine za košenje trave, mašine za pomoćni teren sa dodacima za čišćenje snijega i četkanje vještačke trave, mašine za čišćenje snijega, te mašine za čišćenje parketa Sportske dvorane „Goran Čengić“.

JP ONSA, pored saradnje sa sportskim klubovima i udruženjima, te pored toga što je domaćin brojnih sportskih manifestacija i događaja, kontinuiranmo uz podršku Općine Novo Sarajevo realizira i brojne projekte u oblasti odgoja i obrazovanja, kulture, fizičke kulture i sporta namijenjene našim najmlađim sugrađanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *